Wiosenny Konkurs
Wiosenny Konkurs
(03-11-2015, 01:01 PM)Luffy I nie wypowiedzieliscie sie o ewentualnym spotkaniu
(03-11-2015, 12:44 PM)Erddill(03-11-2015, 10:14 AM)kfadrat Pamietaj, ze to ma byc nowoczesny listek!
No oczywiscie ,ze bedzie nowoczesny ... to bedzie hipsterski listek z broda , w rurkach i z ajfonem![]()
![]()
![]()
(03-11-2015, 01:01 PM)Luffy I nie wypowiedzieliscie sie o ewentualnym spotkaniu
(03-11-2015, 12:44 PM)Erddill(03-11-2015, 10:14 AM)kfadrat Pamietaj, ze to ma byc nowoczesny listek!
No oczywiscie ,ze bedzie nowoczesny ... to bedzie hipsterski listek z broda , w rurkach i z ajfonem![]()
![]()
![]()
(03-11-2015, 08:15 AM)Luffy A tak o samym konkurxie.Wybacz ale jesteś marudą i malkontentem po tej wypowiedzi , a żeby wyciąć kółko nie trzeba mieć wykrojnika, nie trzeba też mieć PUK"a i wosków żeby zrobić pracę i zakuwaczy żeby oprawić kamień wystarczą chęci i praca , jeśli nie uczą tego w twojej szkole to zmień szkołę . kfadrat pokazał że wystarczy "zapalniczka" i wyjście na pobliski złom z 5zł. w kieszeni. Weź sie chłopie za robote i przestań użalać się nad losem , inni też mają pod góre i mareszują z uśmiechem . Swoją drogą to martwie sie o przyszłość jak czytam takie posty od młodych ludzi .
Bqrdzo fajny pomysl, podoba mi sie cos takiego, nawet jestem za pozniejszym spotkaniem sie uczestnikow i ich zawidnikow
Ale martwi mnie ze walka moze byc nierowna ze wzgledu na ograniczenia. Nie mowie tu o pomysle, ale samym przelozenie na bizuterie.
Moja szkola jak i ja sam jest biedna i nie moge nawet uzyc wosku bo nie mam potem jak odlac, tym bardziej z wlasnej kieszeni, nie mowiac juz o spawaniu, zgrzewaniu itd. Nawet zmuszony bede robic jak najbardziej okragle kolko bo mamy jeden wykrojnik itp.
Nie chodzi o to ze sie tlumacze albo biore na zal tylko po prostu czulbym sie na rowni jesli chodzi o szanse gdyby warunki warsztatowe byly jednakie. Nie jestem tez za bardzo za wczesniejszym pokazywaniem prac bo troche bez sensu robic konkurs w ktorym glosuja widze jesli mozna przez 2 miesiace dostosowywac prace pod publike.
Nie bierzcie mnie za marude ;P
(03-11-2015, 08:15 AM)Luffy A tak o samym konkurxie.Wybacz ale jesteś marudą i malkontentem po tej wypowiedzi , a żeby wyciąć kółko nie trzeba mieć wykrojnika, nie trzeba też mieć PUK"a i wosków żeby zrobić pracę i zakuwaczy żeby oprawić kamień wystarczą chęci i praca , jeśli nie uczą tego w twojej szkole to zmień szkołę . kfadrat pokazał że wystarczy "zapalniczka" i wyjście na pobliski złom z 5zł. w kieszeni. Weź sie chłopie za robote i przestań użalać się nad losem , inni też mają pod góre i mareszują z uśmiechem . Swoją drogą to martwie sie o przyszłość jak czytam takie posty od młodych ludzi .
Bqrdzo fajny pomysl, podoba mi sie cos takiego, nawet jestem za pozniejszym spotkaniem sie uczestnikow i ich zawidnikow
Ale martwi mnie ze walka moze byc nierowna ze wzgledu na ograniczenia. Nie mowie tu o pomysle, ale samym przelozenie na bizuterie.
Moja szkola jak i ja sam jest biedna i nie moge nawet uzyc wosku bo nie mam potem jak odlac, tym bardziej z wlasnej kieszeni, nie mowiac juz o spawaniu, zgrzewaniu itd. Nawet zmuszony bede robic jak najbardziej okragle kolko bo mamy jeden wykrojnik itp.
Nie chodzi o to ze sie tlumacze albo biore na zal tylko po prostu czulbym sie na rowni jesli chodzi o szanse gdyby warunki warsztatowe byly jednakie. Nie jestem tez za bardzo za wczesniejszym pokazywaniem prac bo troche bez sensu robic konkurs w ktorym glosuja widze jesli mozna przez 2 miesiace dostosowywac prace pod publike.
Nie bierzcie mnie za marude ;P
Nieśmiało zauważam, że w wątku konkursowym, ze 12 stron z 15-u, jest mowa o trójkącie kfadrata (pewnie fajny gość) i tym podobne farmazony....czy to nie przesada? Z całym szacunkiem dla trójkąta, ale nie byłoby warto założyć nowego wątku o technicznych, że tak się wyrażę, aspektach prac konkursowych niż toczyć walkę z wiatrakami, a wątek informacyjny zostawić w spokoju? Przepraszam za być może brak manier, ale ta dyskusja sprawia wrażenie walki o...wszystko 
, nie zrobi nic wyjątkowego. Podwijaj rękawy i do roboty.
Pilnikami, gesztelką, młotkiem i palnikiem chyba Cię nauczyli już pracować. Powodzenia.
Luffy, Kolorowy dobrze Ci mówi. Nie zawracaj sobie głowy tym kto ma jakie narzędzia i dzięki temu większe lub mniejsze szanse. Szanse w konkursie ma, każdy kto potrafi pracować podstawowymi narzędziami. Ktoś może mieć sprzęt wart majątek ale bez smykałki czy jak to się inaczej nazywa talentu
, nie zrobi nic wyjątkowego. Podwijaj rękawy i do roboty.
Pilnikami, gesztelką, młotkiem i palnikiem chyba Cię nauczyli już pracować. Powodzenia.
@ Luffy tez nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi narzedziami. 90% bizuterii jest wykonywane przy pomocy max 5 narzedzi, czyli pilnik, pilka, papier scierny, pasta+tarcza polerska i palnik. Z tego co pamietam, to Erddill pokazal "puszke" wykonana przy pomocy pilki i palnika a wiekszosci ludzi opadly szczeki. Jesli chodzi o odlewy, to widzialem, ze jestes z warszawy. Jak chcesz sie bawic w rzezbienie w wosku, to kup sobie zwykla swieczke, wez do reki noz do kartonu albo skalpel i odlej to w srebrze albo mosiadzu na ulicy Wilczej. W konkursie o tegorocznych nagrodach amberiff ktos zrobil pierscionek z betonu. Jak ktos by zrobil tutaj cos takiego to mialby ode mnie gwarantowany punkt. Jak ktos kiedys mowil "wielki umysl nie potrzebuje duzo miejsca" a parafrazujac "wielka bizuteria nie potrzebuje setek narzedzi". Wez sie do roboty z tym co masz, pomysl co chcesz zrobic i jak mozesz to zrobic przy uzyciu dostepnych narzedzi i tyle. Pamietaj, ze to konkurs "nowoczesnej bizuterii" a nie konkurs pod tytulem "kto uzyje w jednym wyrobie wiecej narzedzi i technik jubilerskich"