linie szlifu
linie szlifu
Witam, jestem grafikiem komputerowym. przygotowuję dla swojego klienta logo. Chciałabym aby jeden z elementów loga wyglądał jak wycięty z topazu/oszlifowany kamień. aby uzyskać taki efekt potrzebuję wiedzieć jak na moim kształcie będę przebiegały linie szlifu.
Wiem że jest to kształt nieregularny, ale może ktoś podejmie się wyzwania i podpowie mi jak poprowadzić linie szlifu tak by efekt był jak najbardziej realistyczny.
W internecie jest dużo tutoriali podpowiadający jak uzyskać efekt diamentu ale zwykle dotyczy "okrągłych" kształtów:
Na przykładzie z poniższego linku widać jak odzwierciedlić linie szlifu.
http://www.astutegraphics.com/how-to-cre...s-plugins/
Chciałabym mieć taką podpowiedź ale dla mojego kształtu:
(03-29-2015, 08:27 AM)flamee Witam, jestem grafikiem komputerowym . ... ale może ktoś podejmie się wyzwania i podpowie mi jak poprowadzić linie szlifu tak by efekt był jak najbardziej realistyczny.
W internecie jest dużo tutoriali podpowiadający jak uzyskać efekt diamentu ale zwykle dotyczy "okrągłych" kształtów ...
(03-29-2015, 08:27 AM)flamee Witam, jestem grafikiem komputerowym . ... ale może ktoś podejmie się wyzwania i podpowie mi jak poprowadzić linie szlifu tak by efekt był jak najbardziej realistyczny.
W internecie jest dużo tutoriali podpowiadający jak uzyskać efekt diamentu ale zwykle dotyczy "okrągłych" kształtów ...
poszukaj sobie prostrzego kształtu. Tu w grę wchodzi jedynie szlif fantazyjny. Zadnego szlifu tradycyjnego nie da się naciągnąć na taką powierzchnię. Tzn. graficznie to zrobisz,ale w realu nie ma takiej możliwości. Jezeli to kształt z corela, to dowolny kształt możesz sobie "rozpiąć " na kwadracie, a później całość graficznie skręcić. Wszystko to będą operacje graficzne nie fizyczne. Twój mecenas "letko" przegina