czy da sie stopic zloto domowym sposobem?
czy da sie stopic zloto domowym sposobem?
(05-03-2015, 08:09 PM)Nordwind Wiesz co jedrus - zostawiam ci to forum - napewno duzo tu wniesiesz i bez bledöw ja mam dosyc.

(05-03-2015, 08:09 PM)Nordwind Wiesz co jedrus - zostawiam ci to forum - napewno duzo tu wniesiesz i bez bledöw ja mam dosyc.

Nie damy ruszyć Nordwinda i koniec ! Jest osobą bardzo wartościową na tym forum. Sporo tu pokazał i wniósł dużo dobrego. Jego ''byki'' są charakterystyczne tylko dla niego i myślę, że większości użytkowników nie przeszkadzają.
.
Nordwind, wisi mi czy piszesz z błędami czy nie! Prowadzisz tak ciekawe wątki, że sam zastanawiam się czy nie zacząć eksperymentować ze srebrem i bursztynem. Język polski oceniany jest jako najtrudniejszy na świecie więc nie przejmuj się, głowa do góry i pisz dalej! ( brak pszecinkuf w pofyfszej wypofieci jest celowy i zamieżony pszes aótora
. 
Nordwind tu są filmiki jak dodać słowniki ortograficzne w Opera lub Firefox. Jak przeglądarka znajdzie błąd w twojej pisowni przedstawię do wyboru poprawne wyrazy,
tak u mnie to wygląda w operze.
Zamykam watek, bo dyskusja sie staje niemerytoryczna.
W tym momencie nie mam polskich znakow, bo to nie moj komputer.
Norwind jak ma niemecka klawiatore to tez nie bardzo jak ma pisac polskie znaki.
To forum jubilerskie, i oczywiscie lepiej jak sie pisze poprawnie, lecz nie zawsze sie da i tu trzeba troche zrozumienia.
Jędruś - prosił bym byś powsciagnal swoj jezyk i odczepil sie od naprawde cennych uzytkownikow forum, kazdy robi co moze i nie zawsze to co proste dla Ciebie jest proste dla innych.
A Norwind jest super i piekne poradniki pisze.
A odnosnie zlota.
Temp. topnienia to: 1064,18 °C
temperatura ognia w ognisku dochodzi do 1400 °C
Ale w kubku zlota nie stopisz. Choc nikt nie zabroni probowac :-)