Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA Emaliowanie

Emaliowanie

Emaliowanie

Strony (67): Wstecz 1 20 21 22 23 24 67 Dalej  
Leszek
Diamentowy
1,617
07-18-2015, 08:39 PM
W tygodniu dostałem blachy srebrne to pomyślałem rano że warto brać się do pracy.
Posprzątałem pracownię , wymieniłem piec, podzieliłem materiał i do pracy.

Jak zawsze niebiesko i lapis lazuli Biggrin

Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-18-2015, 08:40 PM przez Leszek.

.
Pozdrawiam Leszek :-)
Leszek
07-18-2015, 08:39 PM #211

W tygodniu dostałem blachy srebrne to pomyślałem rano że warto brać się do pracy.
Posprzątałem pracownię , wymieniłem piec, podzieliłem materiał i do pracy.

Jak zawsze niebiesko i lapis lazuli Biggrin

.

silverpaul
Unregistered

07-19-2015, 10:07 AM
Olowiowe czy bez? Chociaż to głupie pytanie w Twoim przypadku ?Uśmiech. Wydaje mi się trochę blade są, ale może to wina zdjecia
silverpaul
07-19-2015, 10:07 AM #212

Olowiowe czy bez? Chociaż to głupie pytanie w Twoim przypadku ?Uśmiech. Wydaje mi się trochę blade są, ale może to wina zdjecia

Leszek
Diamentowy
1,617
07-19-2015, 11:33 AM
(07-19-2015, 10:07 AM)silverpaul Olowiowe  czy bez? Chociaż to głupie pytanie w Twoim przypadku ?Uśmiech. Wydaje mi się trochę blade są, ale może to wina zdjecia

Wiadomo że bezołowiowe Biggrin Biggrin
Blade są bo nie mogę "wybłyszczyć" srebra, kładę na matowe po czyszczeniu. Nie wiem jak zrobić błyszczące a Kriss nic nie pisze i nie mam jak się zapytać . ???  
Dzisiaj jadę próbki kolorów a z odpadów kwiatek :-) 
Załączone pliki
Miniatury

.
Leszek
07-19-2015, 11:33 AM #213

(07-19-2015, 10:07 AM)silverpaul Olowiowe  czy bez? Chociaż to głupie pytanie w Twoim przypadku ?Uśmiech. Wydaje mi się trochę blade są, ale może to wina zdjecia

Wiadomo że bezołowiowe Biggrin Biggrin
Blade są bo nie mogę "wybłyszczyć" srebra, kładę na matowe po czyszczeniu. Nie wiem jak zrobić błyszczące a Kriss nic nie pisze i nie mam jak się zapytać . ???  
Dzisiaj jadę próbki kolorów a z odpadów kwiatek :-) 

Załączone pliki
Miniatury

.

kriss
Diamentowy
2,208
07-19-2015, 05:11 PM
@Leszek jestem i obserwuję. Ładne kwiatki ZąbkiZąbkiZąbki Jak odrobię się ze zleceń to coś dzióbnę Ząbki , chyba, że cactoos mnie uprzedzi.
Stalkę Lechu zrobisz z czegokolwiek. Trochę z tym zabawy: dobre mydło i do roboty a będzie błyszczeć jak psu ...... ( morda ) Ząbki
Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-19-2015, 05:15 PM przez kriss.
kriss
07-19-2015, 05:11 PM #214

@Leszek jestem i obserwuję. Ładne kwiatki ZąbkiZąbkiZąbki Jak odrobię się ze zleceń to coś dzióbnę Ząbki , chyba, że cactoos mnie uprzedzi.
Stalkę Lechu zrobisz z czegokolwiek. Trochę z tym zabawy: dobre mydło i do roboty a będzie błyszczeć jak psu ...... ( morda ) Ząbki

Leszek
Diamentowy
1,617
07-19-2015, 08:34 PM
(07-19-2015, 05:11 PM)kriss @Leszek jestem i obserwuję. Ładne kwiatki ZąbkiZąbkiZąbki Jak odrobię się ze zleceń to coś dzióbnę Ząbki , chyba, że cactoos mnie uprzedzi.

Dzięki Kriss.  Nie wiem co to jest stalka ale dam sobie radę.

Wypaliłem dzisiaj 12 próbek a potem spróbowałem je razem wypalić.

Wzornik zrobiony z blachy srebro 999 gr. 0,2 mm,, , dwie warstwy kont-emalii, warstwa podkładu, drut okrągły 0,4 mm srebro, wszystkie kolory zapakowałem w jeden wypal i udało się (cud). Tylko granat się przypalił ale przed drugim wypałem go zeszlifuję.

Przygotowałem też podkłady pod spinki ale już nie dałem rady.... Cry

.
Leszek
07-19-2015, 08:34 PM #215

(07-19-2015, 05:11 PM)kriss @Leszek jestem i obserwuję. Ładne kwiatki ZąbkiZąbkiZąbki Jak odrobię się ze zleceń to coś dzióbnę Ząbki , chyba, że cactoos mnie uprzedzi.

Dzięki Kriss.  Nie wiem co to jest stalka ale dam sobie radę.

Wypaliłem dzisiaj 12 próbek a potem spróbowałem je razem wypalić.

Wzornik zrobiony z blachy srebro 999 gr. 0,2 mm,, , dwie warstwy kont-emalii, warstwa podkładu, drut okrągły 0,4 mm srebro, wszystkie kolory zapakowałem w jeden wypal i udało się (cud). Tylko granat się przypalił ale przed drugim wypałem go zeszlifuję.

Przygotowałem też podkłady pod spinki ale już nie dałem rady.... Cry

.

Krzysztekx
Złoty
109
07-19-2015, 09:09 PM
Lechu, fajne to emaliowanie ci wychodzi, masz ty zacięcie. Trzymaj tak dalej Biggrin Biggrin
Krzysztekx
07-19-2015, 09:09 PM #216

Lechu, fajne to emaliowanie ci wychodzi, masz ty zacięcie. Trzymaj tak dalej Biggrin Biggrin

Leszek
Diamentowy
1,617
07-20-2015, 10:02 AM
Dziękuję Krzysztof :-).
Nałożyłem dzisiaj drugą warstwę i naprawiłem ten Dark Blue. Na wszelki wypadek dołożyłem mu trochę topika.
Wyszło fajnie, nawet opal wyszedł ładnie chociaż jeszcze muszę go poprawić.
Wieczorem zrobię trzecią warstwę chociaż nie mam już prawie druta. Teraz montuje stoły i szafki do dolnej pracowni.

.
Leszek
07-20-2015, 10:02 AM #217

Dziękuję Krzysztof :-).
Nałożyłem dzisiaj drugą warstwę i naprawiłem ten Dark Blue. Na wszelki wypadek dołożyłem mu trochę topika.
Wieczorem zrobię trzecią warstwę chociaż nie mam już prawie druta. Teraz montuje stoły i szafki do dolnej pracowni.

.

silverpaul
Unregistered

07-20-2015, 10:15 AM
(07-20-2015, 10:02 AM)Leszek Dziękuję Krzysztof :-).

Ładne Leszku, bardzo ładne. Teraz poler, oprawa i piękny wisior Uśmiech
silverpaul
07-20-2015, 10:15 AM #218

(07-20-2015, 10:02 AM)Leszek Dziękuję Krzysztof :-).

Ładne Leszku, bardzo ładne. Teraz poler, oprawa i piękny wisior Uśmiech

kriss
Diamentowy
2,208
07-20-2015, 12:09 PM
@silverpaul nie stresuj Leszka. jak on to oprawi ? ale wyszło świetnie.

@Leszek jak dobrze widzę jeździsz szarym cadillac'em Ząbki Chyba, że źle widzę. Przednia marka, już takich nie produkują Smutny
co do stalki to coś takiego i służy do bardzo precyzyjnego polerowania http://tommo.pl/search?controller=search...rch=Szukaj
Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-20-2015, 12:14 PM przez kriss.
kriss
07-20-2015, 12:09 PM #219

@silverpaul nie stresuj Leszka. jak on to oprawi ? ale wyszło świetnie.

@Leszek jak dobrze widzę jeździsz szarym cadillac'em Ząbki Chyba, że źle widzę. Przednia marka, już takich nie produkują Smutny
co do stalki to coś takiego i służy do bardzo precyzyjnego polerowania http://tommo.pl/search?controller=search...rch=Szukaj

Leszek
Diamentowy
1,617
07-20-2015, 06:11 PM
(07-20-2015, 10:15 AM)silverpaul Ładne Leszku, bardzo ładne. Teraz poler, oprawa i piękny wisior Uśmiech

(07-20-2015, 12:09 PM)kriss @silverpaul nie stresuj Leszka. jak on to oprawi ? ale wyszło świetnie.

Dziękuję Panowie za miłe słowa. Gwoli ścisłości nie projektowałem wisiora. Ten wzór widziałem na Alocha i zawsze marzyłem o tym że go sobie zrobię. Zresztą 90 procent moich projektów to kopie. Np. avatar to tarcza Cartiera.
Jako początkujący stawiam na razie na technikę a dzięki kopiowaniu mam możliwość zobaczyć jak dużo błędów popełniam i jakie robię postępy

To pierwowzór :

Kriss myślałem że tak mi oprawisz. Czy coś źle zrobiłem że nie da się tego oprawić ?

Mam zamiar jeszcze dorobić kolczyki i myślałem by to oprawić.

Tak robiłem wisior 6 miesięcy temu :-)  

Nałożyłem trzecią warstwę, potem szlifowałem pilnikiem diamentowym by wyrównać druty i do pieca

Kriss dziękuję za poler :-) , cadilac berlingo jest stalowoszary :-) Biggrin Biggrin Biggrin  skąd wiesz ??????

pozdrawiam

.
Leszek
07-20-2015, 06:11 PM #220

(07-20-2015, 10:15 AM)silverpaul Ładne Leszku, bardzo ładne. Teraz poler, oprawa i piękny wisior Uśmiech

(07-20-2015, 12:09 PM)kriss @silverpaul nie stresuj Leszka. jak on to oprawi ? ale wyszło świetnie.

Dziękuję Panowie za miłe słowa. Gwoli ścisłości nie projektowałem wisiora. Ten wzór widziałem na Alocha i zawsze marzyłem o tym że go sobie zrobię. Zresztą 90 procent moich projektów to kopie. Np. avatar to tarcza Cartiera.
Jako początkujący stawiam na razie na technikę a dzięki kopiowaniu mam możliwość zobaczyć jak dużo błędów popełniam i jakie robię postępy

To pierwowzór :

Kriss myślałem że tak mi oprawisz. Czy coś źle zrobiłem że nie da się tego oprawić ?

Mam zamiar jeszcze dorobić kolczyki i myślałem by to oprawić.

Tak robiłem wisior 6 miesięcy temu :-)  

Nałożyłem trzecią warstwę, potem szlifowałem pilnikiem diamentowym by wyrównać druty i do pieca

Kriss dziękuję za poler :-) , cadilac berlingo jest stalowoszary :-) Biggrin Biggrin Biggrin  skąd wiesz ??????

pozdrawiam

.

Strony (67): Wstecz 1 20 21 22 23 24 67 Dalej  
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości