Trawionko elekro-elekryczne :-) (trawienie)
Trawionko elekro-elekryczne :-) (trawienie)
Pamp - jak prasujesz to musisz dosc mocno przygrzać a i metal musi byc czysty. Ja troche szlifuje 600 moze 800 nawet, przemywam wodą a pozniej przed samym transferem przemywam acetonem.
Powiedz co Ci nie wyszlo przy tym transferze? Musisz ustawic wysoka jakosc wydruku no i za cienkie kreski nie moga byc. Podobno jest jeszcze taki patent ze niektore tonery nie chca sie przenosic. I faktycznie cos w tym jest bo kiedys gdzies cos wydrukowalem na miescie i nie moglem przeniesc wzoru. Pozniej zrobilem druk w innym punkcie i poszlo. Teraz mam swoja drukarke i nie ma problemow - dziala za kazdym razem
(09-12-2015, 10:48 PM)kriss @Leszek był na forum patent z wykorzystaniem szablonu z drukarki laserowej. Drukujesz wzór odwracasz i jak dobrze pamiętam przygrzewasz żelazkiem
aż farba z papieru przylgnie do metalu. Proste i skuteczne
(09-12-2015, 11:08 PM)Pampalini I na aceton też sie da. Obydwa sposoby mi mizernie wyszły ale jeszcze sie nie poddałem. Next time.
(09-12-2015, 10:48 PM)kriss @Leszek był na forum patent z wykorzystaniem szablonu z drukarki laserowej. Drukujesz wzór odwracasz i jak dobrze pamiętam przygrzewasz żelazkiem
aż farba z papieru przylgnie do metalu. Proste i skuteczne
(09-12-2015, 11:08 PM)Pampalini I na aceton też sie da. Obydwa sposoby mi mizernie wyszły ale jeszcze sie nie poddałem. Next time.
Ja mam teraz ciężki temat, pierścionek złoty dla wymagającej klientki.
@Leszek gdzie się zapodziały tarcze do zegarków ?
Ja mam teraz ciężki temat, pierścionek złoty dla wymagającej klientki.
Jak go opanuję to trochę razem poemaliujemy. Żona już złożyła u mnie zamówienia 
(09-13-2015, 02:39 PM)kriss @Leszek gdzie się zapodziały tarcze do zegarków ?Ja mam teraz ciężki temat, pierścionek złoty dla wymagającej klientki.
wystarczy by był złoty - emalia nie koniecznie
(09-13-2015, 02:39 PM)kriss @Leszek gdzie się zapodziały tarcze do zegarków ?Ja mam teraz ciężki temat, pierścionek złoty dla wymagającej klientki.
wystarczy by był złoty - emalia nie koniecznie

Jeżeli nie ma komentarzy tzn. że wszyscy Ci zazdroszczą i siedzą cicho 

@Leszek pięknie Ci wyszedł ten Tukan/ptaszek. Będziesz kładł kolejne warstwy aż tasiemki się schowają, czy to finał ?
Będę się powtarzał ale z jedno barwnych emalii zaczynasz malować emalią 
Cała zabawa polega na chwaleniu i po to jest forum 

Jeżeli nie ma komentarzy tzn. że wszyscy Ci zazdroszczą i siedzą cicho 

(09-13-2015, 07:09 PM)Leszek Kriss nie wstawiam tarcz w dziale emalii bo wygląda to że tylko się chwalę. I tak nikt o nic nie pyta.
Dzisiejsza
(09-13-2015, 07:09 PM)Leszek Kriss nie wstawiam tarcz w dziale emalii bo wygląda to że tylko się chwalę. I tak nikt o nic nie pyta.
Dzisiejsza
(09-13-2015, 07:21 PM)kriss @Leszek pięknie Ci wyszedł ten Tukan/ptaszek. Będziesz kładł kolejne warstwy aż tasiemki się schowają, czy to finał ?
Cała zabawa polega na chwaleniu i po to jest forumJeżeli nie ma komentarzy tzn. że wszyscy Ci zazdroszczą i siedzą cicho
chciałbym
zawsze jak nakładam warstwy to nie wiem co wyjdzie

(09-13-2015, 07:42 PM)Erddill(09-13-2015, 07:09 PM)Leszek Kriss nie wstawiam tarcz w dziale emalii bo wygląda to że tylko się chwalę. I tak nikt o nic nie pyta.
Dzisiejsza
Panie Leszek .... no pikna ta robota , wincej , wincej !!!!
Jako porządny krasnolud , nie zamierzam opuszczac mojej dusznej zlotniczo/srebrniczek jaskini i przenosic sie na te za przeproszeniem ... "emaliowane wzgorza " ... ale chetnie rzuce okiem na ladne cacko![]()
(09-13-2015, 07:21 PM)kriss @Leszek pięknie Ci wyszedł ten Tukan/ptaszek. Będziesz kładł kolejne warstwy aż tasiemki się schowają, czy to finał ?
Cała zabawa polega na chwaleniu i po to jest forumJeżeli nie ma komentarzy tzn. że wszyscy Ci zazdroszczą i siedzą cicho
chciałbym
zawsze jak nakładam warstwy to nie wiem co wyjdzie

(09-13-2015, 07:42 PM)Erddill(09-13-2015, 07:09 PM)Leszek Kriss nie wstawiam tarcz w dziale emalii bo wygląda to że tylko się chwalę. I tak nikt o nic nie pyta.
Dzisiejsza
Panie Leszek .... no pikna ta robota , wincej , wincej !!!!
Jako porządny krasnolud , nie zamierzam opuszczac mojej dusznej zlotniczo/srebrniczek jaskini i przenosic sie na te za przeproszeniem ... "emaliowane wzgorza " ... ale chetnie rzuce okiem na ladne cacko![]()
Dzisiaj trawionko brutala. Miedź 10 cm x 8 cm.
prób trawienia srebra i transferingu
.Wiem że zaniedbałem ten temat. Związane to było z tysiącami
prób trawienia srebra i transferingu
.
Ale po kolei : znalazłem kawałek blaszki, wywalcowałem, i bach na wykrojnik, potem lakierowanko, potem trawionko i