Emaliowanie
Emaliowanie
(09-29-2015, 03:03 PM)mnap89 Ten koń mi sie podoba. ładne wyrazne kolory. ogolnie gitara tylko ten napis nie wiem co tam jest.
A po co ktos kto jest sam na jakiejs bezludnej wyspie mialby robic emalie?

(09-29-2015, 03:03 PM)mnap89 Ten koń mi sie podoba. ładne wyrazne kolory. ogolnie gitara tylko ten napis nie wiem co tam jest.
A po co ktos kto jest sam na jakiejs bezludnej wyspie mialby robic emalie?

(09-29-2015, 04:56 PM)mnap89 Fajnie fajnie ale tam nie jest napisane "test". W takim razie co?
I gdzie wskazówki? Aha no wlasnie powinienes tez jakos zaznaczyc gdzie 12.
Ładnie te kolory wygladaja. Kojarzą mi się z opalem, a opale lubie - takze wiadomo czemu mi sie to podoba
opisywałem tą tarczę jakieś 200 postów wstecz.
. (09-29-2015, 04:56 PM)mnap89 Fajnie fajnie ale tam nie jest napisane "test". W takim razie co?
I gdzie wskazówki? Aha no wlasnie powinienes tez jakos zaznaczyc gdzie 12.
Ładnie te kolory wygladaja. Kojarzą mi się z opalem, a opale lubie - takze wiadomo czemu mi sie to podoba
opisywałem tą tarczę jakieś 200 postów wstecz.
.
Tak mysle
Kulki to zaden problem zrobic. prostokąciki tez. najgorzej będzie je równo umiescic na tarczy :/
Tzn mysle, ze najprosciej byloby w przypadku kulek. Podzielic tarcze na ile tam kawalkow potrzebujesz, idealnie zapunktowac i nawiercic powiedzmy 0,5 albo 0,8 nie wiem jakie to wszystko duze ale wiekszych otworow napewno nie potrzeba. I jak mialbys kuleczki jakiegos tam rozmiaru to na kazdy otwor kladziesz granulke i juz ona sie nie ruszy tak latwo. I to zgrzac. pozniej emalia bla bla bla czary mary co tam robisz spiłować troche zeby z kulki zrobila się kropka i jest git
Tak mysle
Co tam jest napisane? Dowiem sie kiedys? 
(09-29-2015, 08:29 PM)mnap89 Kulki to zaden problem zrobic. prostokąciki tez. najgorzej będzie je równo umiescic na tarczy :/
Tzn mysle, ze najprosciej byloby w przypadku kulek. Podzielic tarcze na ile tam kawalkow potrzebujesz, idealnie zapunktowac i nawiercic powiedzmy 0,5 albo 0,8 nie wiem jakie to wszystko duze ale wiekszych otworow napewno nie potrzeba. I jak mialbys kuleczki jakiegos tam rozmiaru to na kazdy otwor kladziesz granulke i juz ona sie nie ruszy tak latwo. I to zgrzac. pozniej emalia bla bla bla czary mary co tam robisz spiłować troche zeby z kulki zrobila się kropka i jest gitTak mysle
(09-29-2015, 08:29 PM)mnap89 Kulki to zaden problem zrobic. prostokąciki tez. najgorzej będzie je równo umiescic na tarczy :/
Tzn mysle, ze najprosciej byloby w przypadku kulek. Podzielic tarcze na ile tam kawalkow potrzebujesz, idealnie zapunktowac i nawiercic powiedzmy 0,5 albo 0,8 nie wiem jakie to wszystko duze ale wiekszych otworow napewno nie potrzeba. I jak mialbys kuleczki jakiegos tam rozmiaru to na kazdy otwor kladziesz granulke i juz ona sie nie ruszy tak latwo. I to zgrzac. pozniej emalia bla bla bla czary mary co tam robisz spiłować troche zeby z kulki zrobila się kropka i jest gitTak mysle
Prosty tester przed wypalaniem - "tutorial"
Dzisiaj testuję emalie z 3 firm ( Japońska, Efco i Milton) by dobrać kolorystykę do nowej ikony.
Co do wypalania rozumiem, że podnosisz temperaturę
@Leszek pierwszy toturial. ja mam mały problem, bo wszystko robię na świeczce
Co do wypalania rozumiem, że podnosisz temperaturę
w piecu przy kolejnych próbkach bo nie bardzo rozumiem co daje przedłużenie czasu jeżeli emalia topi się w wyższej temperaturze