kilka nowych pomysłów
kilka nowych pomysłów
(10-12-2015, 12:39 PM)kolorowy Może błąd wyszedł na dobre , przy ostrych kolorach mogło by być troche plastikowo a tak nie razi w oczy i jest spokojniej i płynniej .
Nie wiem co Ci odpowiedzieć. Temat rzeka. My jako rzemieślnicy bawiąc się w artystów chcemy
Ja stanąłem na skrzyżowaniu i patrzę(10-12-2015, 12:39 PM)kolorowy Może błąd wyszedł na dobre , przy ostrych kolorach mogło by być troche plastikowo a tak nie razi w oczy i jest spokojniej i płynniej .
Nie wiem co Ci odpowiedzieć. Temat rzeka. My jako rzemieślnicy bawiąc się w artystów chcemy
Ja stanąłem na skrzyżowaniu i patrzę
To rób tak jak ja , najpierw obojętnie i beznamiętnie tak żeby nie trzeba było się martwić o pieniądze na chleb i szynkę a w między czasie eksperymenty do szuflady lub dla podzielających twoje gusta . Choć przyznaje bez bicia i bez tajemnicy , że czasem wstyd i odraza bierze jak niektóre tandety się przypomną ale stan konta się zgadza , rodzina i znajomi nie widzieli bo daleko do mojej pracy . Zasada 3xZ zrobić,zdać,zapomnieć
(10-12-2015, 12:24 PM)kriss W wisiorku na który większość zwraca uwagę popełniłem błąd
nowicjusza. Na kolorową emalię położyłem bezbarwną i kolory zmętniały![]()
(10-12-2015, 12:24 PM)kriss W wisiorku na który większość zwraca uwagę popełniłem błąd
nowicjusza. Na kolorową emalię położyłem bezbarwną i kolory zmętniały![]()
(10-12-2015, 06:41 PM)calabria ...Jako chłop zrobił bym
wszystko w odcieniach szarości, ale chyba żadna kobieta nie zwróciła by na to uwagi....
No i tutaj się kolega myliZnam jedną taką...
ale wiesz jak wygląda spódnica i używasz jej czasem
(10-12-2015, 06:41 PM)calabria ...Jako chłop zrobił bym
wszystko w odcieniach szarości, ale chyba żadna kobieta nie zwróciła by na to uwagi....
No i tutaj się kolega myliZnam jedną taką...
ale wiesz jak wygląda spódnica i używasz jej czasem
(10-13-2015, 07:10 PM)kriss @Leszek dzięki za radę, ale zniszczył bym tasiemki. I tak musiałem robić poprawki bo chyba odrobina boraksu została i utworzył się pęcherz
Musiałem go wyskrobać i położyć emalię jeszcze raz. Spokojnie Leszek jeszcze długa droga przede mną zanim będę wiedział tyle co Ty
(10-13-2015, 07:10 PM)kriss @Leszek dzięki za radę, ale zniszczył bym tasiemki. I tak musiałem robić poprawki bo chyba odrobina boraksu została i utworzył się pęcherz
Musiałem go wyskrobać i położyć emalię jeszcze raz. Spokojnie Leszek jeszcze długa droga przede mną zanim będę wiedział tyle co Ty
(04-18-2014, 07:13 PM)kriss Trochę miałem w kwietniu czasu i chciałem pokazac ostatnie moje ręczne robótkiCóż, bardzo blisko mi do tych prac, choć jak dla mnie są "zbyt artystyczne". Ale bardzo interesujące i dla mnie zachęcające do wyjścia "ze skorupy konwenansu". Jestem bardzo za !
pierścionek z labladorem i opalami w złotych porawkach
sebrny pierścionek z kwarcem rutylowym
pierścionek z kiyanitem\cianitem
pierscionek srebro złocone, ametysty fasetowane i lablador
wisior z ludzikiem
nazwy angielskie pod zdjęciami bo są na moim G+
Przyznam , że nie wszystkie moje pomysły. Część to próba naśladowania tego co wpadło mi w oko.
(04-18-2014, 07:13 PM)kriss Trochę miałem w kwietniu czasu i chciałem pokazac ostatnie moje ręczne robótkiCóż, bardzo blisko mi do tych prac, choć jak dla mnie są "zbyt artystyczne". Ale bardzo interesujące i dla mnie zachęcające do wyjścia "ze skorupy konwenansu". Jestem bardzo za !
pierścionek z labladorem i opalami w złotych porawkach
sebrny pierścionek z kwarcem rutylowym
pierścionek z kiyanitem\cianitem
pierscionek srebro złocone, ametysty fasetowane i lablador
wisior z ludzikiem
nazwy angielskie pod zdjęciami bo są na moim G+
Przyznam , że nie wszystkie moje pomysły. Część to próba naśladowania tego co wpadło mi w oko.
dobrze, że nie widzisz moich "wizji". Te zostawiam dla siebie, bo jeszcze ktoś pomyśli, że jestem szalony. Chociaż z drugiej strony szaleństwo
ostatnio jest w modzie. Następnym razem bardziej poszaleję