Jak zrobić zegarek?
Jak zrobić zegarek?
Witam czy może ktoś z Was próbował robić koperty, bransolety, dekielki te co są od spodu(tu trzeba jakiejś maszynki?)? Czy da się to zrobić przy użyciu wyłącznie sprzętu jubilerskiego/złotniczego? Oczywiście mowa o wszystkim prócz mechanizmu(to chyba będzie lepiej zakupić) 

W necie jest pełno damskich próby 925 ale nie widziałem za bardzo męskich. Ciekawi mnie jak robią dekielek też z 925.. 
Zastanawia mnie też czy na jakiejś bizownicy da się otrzymać pierścień na kształt korpusu około 4-4,5cm średnicy. Widziałem gdzieś taką giętarkę/walcarkę ręczną, też fajna sprawa 
Leszku co do Twoich tarcz jestem pełen podziwu, imponujący też jest fakt zrobienia i użycia przez Ciebie giloszarki 
(12-20-2015, 08:14 PM)Powerek W necie jest pełno damskich próby 925 ale nie widziałem za bardzo męskich. Ciekawi mnie jak robią dekielek też z 925..
Zastanawia mnie też czy na jakiejś bizownicy da się otrzymać pierścień na kształt korpusu około 4-4,5cm średnicy. Widziałem gdzieś taką giętarkę/walcarkę ręczną, też fajna sprawa
Leszku co do Twoich tarcz jestem pełen podziwu, imponujący też jest fakt zrobienia i użycia przez Ciebie giloszarki
(12-20-2015, 08:14 PM)Powerek W necie jest pełno damskich próby 925 ale nie widziałem za bardzo męskich. Ciekawi mnie jak robią dekielek też z 925..