Jak zrobić zegarek?
Jak zrobić zegarek?

Jakiś czas temu sprawdzałem ile kosztuje ten mechanizm, zdaje się że jakieś 12 zł 
http://www.inter-watch.pl/mechanizm-miyo...p1560.html

Leszek, a masz model?
Mechanizm widać ze badziewny 
aha dopiero jak wyczyscilem wszystko z brudu to okazalo sie ze bransoletka w tym zegarku jest tez odlewana, a nie z prasy tak jak wczesniej myslalem.
Wszystko wazy 40,5 gram z czego sama koperta chyba 24.
(01-04-2016, 09:07 PM)mnap89 Leszek, a masz model?
aha dopiero jak wyczyscilem wszystko z brudu to okazalo sie ze bransoletka w tym zegarku jest tez odlewana, a nie z prasy tak jak wczesniej myslalem.
(01-04-2016, 09:07 PM)mnap89 Leszek, a masz model?
(01-04-2016, 10:49 PM)Leszek(01-04-2016, 09:07 PM)mnap89 Leszek, a masz model?
Mam kopertę metalową to chyba dasz radę według niej odlać ? Paska nie chcę :-)
Tak jak myślałem nie warto czyścić. Po ile jest srebro ?![]()
![]()
(01-04-2016, 10:49 PM)Leszek(01-04-2016, 09:07 PM)mnap89 Leszek, a masz model?
Mam kopertę metalową to chyba dasz radę według niej odlać ? Paska nie chcę :-)
Tak jak myślałem nie warto czyścić. Po ile jest srebro ?![]()
![]()
Producent daje trzy lata gwarancji a po
U hurtownika te mechanizmy z baterią są po 5 zł
Producent daje trzy lata gwarancji a po
zamontowaniu do koperty tylko 12 miesięcy 
@Leszek uparłeś się na srebrną kopertę. Z 0,925 szybko będzie zniszczona. Pokazujesz na fotach zegarki
ze stali szlachetnych i złota. Tego typu koperty wytrzymają o wiele więcej. Srebrna koperta po kilku latach
wygląda fatalnie. Jeżeli już to z 0,800 ale jest bardziej żółte. Kolorem zbliżone do alpaki.
(01-05-2016, 07:30 PM)kriss U hurtownika te mechanizmy z baterią są po 5 złProducent daje trzy lata gwarancji a po
@Leszek uparłeś się na srebrną kopertę. Z 0,925 szybko będzie zniszczona. Pokazujesz na fotach zegarki
ze stali szlachetnych i złota. Tego typu koperty wytrzymają o wiele więcej. Srebrna koperta po kilku latach
wygląda fatalnie. Jeżeli już to z 0,800 ale jest bardziej żółte. Kolorem zbliżone do alpaki.
. (01-05-2016, 07:30 PM)kriss U hurtownika te mechanizmy z baterią są po 5 złProducent daje trzy lata gwarancji a po
.
(01-06-2016, 02:15 AM)kolorowy Cena "dobrej" gumy to około 40 eu. gram odlewu 0,30 eu. do tego koszty wysyłki , materiał masz z konkursu , ja proponuje po obróbce porządnie porodować i będzie tak![]()
![]()
![]()
![]()
.
(01-06-2016, 02:15 AM)kolorowy Cena "dobrej" gumy to około 40 eu. gram odlewu 0,30 eu. do tego koszty wysyłki , materiał masz z konkursu , ja proponuje po obróbce porządnie porodować i będzie tak![]()
![]()
![]()
![]()
.
@Leszek guma to około 1000 odlewów, a srebro już leci do Ciebie plus diamentowe stalki od kolorowego