Moje pierwsze kości
Moje pierwsze kości
Już wiem . Siedze i oglądam i kminie co jest . Jest tak , praca bardzo ładna i precyzyjna ale wygląda jak byś samą kamea zaczepił na łańcuchu brakuje mi i to tylko moje odczucie pełnej jakiejś oprawy ten spód jest tylko podstawą do której wg. mnie powinna być zbudowana jakaś oprawa łącząca to w całość tak jak np. w pierścionku .
Czy biżuteria ma być nudna i szablonowa ? Ciągły brak czasu ale kiedyś
Mam kilka ciekawych
Dzięki za uwagi. Też myślałem o ramce, ale doszedłem do wniosku że to zbyt szablonowe.
Ma zaskakiwać. Nie zrobiłem zdjęć od tyłu ale tył to blacha wycięta w kształt domków od
których odchodzi łańcuch. Sama praca miała wzbudzać emocje i komentarze. Widzę że
osiągnąłem cel
Czy biżuteria ma być nudna i szablonowa ? Ciągły brak czasu ale kiedyś
mam nadzieję siąść do stołu i zrobić tradycyjną markizę w moim stylu
Mam kilka ciekawych
zamówień. Obiecuję że pokażę foty i wzbudzą takie same emocje. Dzięki Panowie 

Wiem że drewno nie jest kością ani rogiem ale nie chciałem zakładać nowego wątku. Ostatnia moja dłubanka. Połączenie
drewna hebanowego i srebra. Całość trochę inspirowana sztuką afrykańską ale zrobiona po mojemu. Heban, materiał
twardy i spoisty. Po wyrzeźbieniu małymi dłutkami i frezami całość przeszlifowana papierem 400 i 800. Po wykończeniu
delikatnie nawilżona olejem lnianym dla pogłębienia barwy. Różnice w rzeźbieniu kości i drewna to spoistość samego
materiału. Kość obrabiałem frezami, rylcami i papierem a drewno dłutkami, frezami i papierem. Wiem że jest technika
która pozwala obrabiać kość dłutkami. Należy ją wcześniej wymoczyć przez kilka dni w mleku. Wtedy mięknie i łatwiej
ją obrabiać ale jako złotnik wolę twardsze materiały. Można uzyskać drobniejsze detale.
Rysunek to projekt wisiora ale jeżeli jesteś zainteresowany to Ci go prześlę. Jestem
ciekaw późniejszej konfrontacji 
Dzięki Grotek76 
(03-06-2016, 05:49 PM)kriss Rysunek to projekt wisiora ale jeżeli jesteś zainteresowany to Ci go prześlę. Jestem
ciekaw późniejszej konfrontacji
Nie widzę przeszkód