PALNIK ''ORCA'' proszę o opinie
PALNIK ''ORCA'' proszę o opinie
Noszę się z zamiarem kupna tego palnika a cenę znalazłem bardzo wg. mnie dobrą i może ktoś z Was używa go na co dzień , bardzo bym prosił o kilka opini i jakichś wskazówek co do tego produktu .
http://www.wkociuba.pl/PALNIK-ORCA-3-KON...6027).aspx
.
Mam tego walenia od ...roku plus minus . Fajne ,male , lekkie , latwo sie operuje doplywem powietrza i strumieniem gazu ( obraz psuje troche waz do butli bo wypada jak strazacka sikawka w porownaniu do palnika ) Jeden maly hmm minus , palnik ma trzy koncowki ,ale jedna dysze , tzn dysza jest w raczce , wiec topienie wiekszego tonazu to proponuje perunem ,czy innym reliktem . Ogolnie to chwale sobie te ustrojstwo
.
(04-04-2016, 06:39 PM)Erddill Mam tego walenia od ...roku plus minus . Fajne ,male , lekkie , latwo sie operuje doplywem powietrza i strumieniem gazu ( obraz psuje troche waz do butli bo wypada jak strazacka sikawka w porownaniu do palnika ) Jeden maly hmm minus , palnik ma trzy koncowki ,ale jedna dysze , tzn dysza jest w raczce , wiec topienie wiekszego tonazu to proponuje perunem ,czy innym reliktem . Ogolnie to chwale sobie te ustrojstwoO tym , że dysze ma w rączce nie wiedziałem to może być u nas problemem bo nie widziałem w kom. jakiejś iglicy do czyszczenia jej a nie mogę powiedzieć że polski gaz jest czysty.
z wężem do gazu nie ma problemu można obczaić jakiś delikatny pirelli do 2 atm.
(04-04-2016, 06:39 PM)Erddill Mam tego walenia od ...roku plus minus . Fajne ,male , lekkie , latwo sie operuje doplywem powietrza i strumieniem gazu ( obraz psuje troche waz do butli bo wypada jak strazacka sikawka w porownaniu do palnika ) Jeden maly hmm minus , palnik ma trzy koncowki ,ale jedna dysze , tzn dysza jest w raczce , wiec topienie wiekszego tonazu to proponuje perunem ,czy innym reliktem . Ogolnie to chwale sobie te ustrojstwoO tym , że dysze ma w rączce nie wiedziałem to może być u nas problemem bo nie widziałem w kom. jakiejś iglicy do czyszczenia jej a nie mogę powiedzieć że polski gaz jest czysty.
z wężem do gazu nie ma problemu można obczaić jakiś delikatny pirelli do 2 atm.
(04-04-2016, 06:51 PM)kolorowy O tym , że dysze ma w rączce nie wiedziałem to może być u nas problemem bo nie widziałem w kom. jakiejś iglicy do czyszczenia jej a nie mogę powiedzieć że polski gaz jest czystyz wężem do gazu nie ma problemu można obczaić jakiś delikatny pirelli do 2 atm.
. Mialem go podpietego do 2 roznych butli jeden gaz na duzej wyspie ,teraz mniejsza butla z gazem z "ziemniakow" i odpukac nie zapychalo sie nic .
(04-04-2016, 06:51 PM)kolorowy O tym , że dysze ma w rączce nie wiedziałem to może być u nas problemem bo nie widziałem w kom. jakiejś iglicy do czyszczenia jej a nie mogę powiedzieć że polski gaz jest czystyz wężem do gazu nie ma problemu można obczaić jakiś delikatny pirelli do 2 atm.
. Mialem go podpietego do 2 roznych butli jeden gaz na duzej wyspie ,teraz mniejsza butla z gazem z "ziemniakow" i odpukac nie zapychalo sie nic .
(04-04-2016, 06:53 PM)kolorowy a na końcówce przy pistolecie jest krętlik w komplecie ,czy trzeba coś kombinować na sztywno ?
...ale gazem nie smierdzi to mnie to pasuje )
(04-04-2016, 06:53 PM)kolorowy a na końcówce przy pistolecie jest krętlik w komplecie ,czy trzeba coś kombinować na sztywno ?
...ale gazem nie smierdzi to mnie to pasuje )
Kupiłem go bo zależało mi na małym palniku i taki jest po za tym ma ładny ostry płomień, trochę jest sztywny ze względu na połączenie z wężem.
do lutowania małych rzeczy dobry,precyzyjny.
Do większych ja pisał Erddill się nie nadaje.
za 370 kupiłem cały zestaw z wężem i końcówkami ...
Miałem go a lutuje zawodowo kilka godzin dziennie , na początku byłem zadowolony po około 5- ciu miesiącach wytarł się zawór iglicowy i przestał trzymać szczelność ( stalowa stożkowa iglica wyciera mosiężną dyszę) . Dysza gazowa jest niewymienialna w przypadku zapchania się próba czyszczenia skończy się rozkalibrowaniem Dla mnie to taki Hiszpański chinolek jednorazowa zabawka.