Zdjęcia waszych pracowni i patenty :)
Zdjęcia waszych pracowni i patenty :)
Ładnie wszystko uporządkowane, aż z zazdrością się ogląda. 
(12-15-2017, 02:42 PM)kolorowy Mówcie co chcecie ale mi to przypomina laboratorium , po drugie nie ma dla mnie duszy i twórczego bałaganu ale zazdroszczę powierzchni , a jakiej to galerii jakie miasto , może odwiedzę ?

(12-15-2017, 02:42 PM)kolorowy Mówcie co chcecie ale mi to przypomina laboratorium , po drugie nie ma dla mnie duszy i twórczego bałaganu ale zazdroszczę powierzchni , a jakiej to galerii jakie miasto , może odwiedzę ?

Ja też zazdroszczę "twórczego bałaganu" jaki oglądam niektórych pracowniach. I podziwiam ludzi, którzy potrafią się w nim odnaleźć.
Swoje rozwiązanie pracowni podpatrzyłem w Idar Oberstein; a wiadomo, w Szwabowie "ordnung must sein".
Pracuję w Elblągu.
robię na nim już jakieś dwa miesiące i w sumie się sprawdza. Zaletą jest to że jest przejrzysty i jasny, i można przesuwać też taką przesłonę - co daje większą "szczelność". Z prawej strony jednak musiałem wyciąć na rękę, bo mnie czasami denerwowało, ale można zakładać dodatkowe kółko. Cześć, dawno mnie nie było. Zmajstrowałem sobie taki pochłaniacz podłączony do odkurzacza. Zamieszczam kilka fotek jakby ktoś się chciał pomęczyć
robię na nim już jakieś dwa miesiące i w sumie się sprawdza. Zaletą jest to że jest przejrzysty i jasny, i można przesuwać też taką przesłonę - co daje większą "szczelność". Z prawej strony jednak musiałem wyciąć na rękę, bo mnie czasami denerwowało, ale można zakładać dodatkowe kółko.
Użyłem pleksi 0,7 (bo taką miałem) no i trzeba mieć nagrzewnicę elektryczną - palnikiem to byłoby trudno zrobić. Kleiłem silikonem , a wyjście do odkurzacza klejem Technicoll.
Gładzik (ojciec nazywał to rajba) zrobiony w pół godziny ze starego trójkątnego złamanego pilnika.
Taki patent.
Mam trochę zjechanych pilników to jutro se zrobię stalke polerską, stopkę do łapek, zakuwak do puszek i może cosik jeszcze co mi we łbie zaświta.
Dopieru zaczynam, a trochę tych gratów trza mieć.
komoda wykonana na zamówienie z zamykanym blatem na przyjście gości
od strony salonu wygląda niepozornie i estetycznie
z podstawowymi narzędziami
po zainstalowaniu klapy muszę tylko podkleić więcej ledów
Słoiki po nutelii z plastikowymi nakrętkami robią robotę w przechowywaniu kwasu
Nowe, stare, duże, małe pracownie ale jedna miłość prawda
! Przedstawiam mój kącik domowy
komoda wykonana na zamówienie z zamykanym blatem na przyjście gości
od strony salonu wygląda niepozornie i estetycznie
z podstawowymi narzędziami
po zainstalowaniu klapy muszę tylko podkleić więcej ledów
Słoiki po nutelii z plastikowymi nakrętkami robią robotę w przechowywaniu kwasu