Nie wszystko co chińskie, musi być do dupy
Nie wszystko co chińskie, musi być do dupy
(08-29-2019, 09:20 PM)Dundersztyc Mikołaj! A kiedy zaczniecie sprzedać te niestabilną drukarkę" Anycubic Photon" wkrótce? (zobacz foto...)
Bo właśnie taką mam! Za śmieszne pieniądze![]()
...a wy chcecie to sprzedawać ?
(08-29-2019, 09:20 PM)Dundersztyc Mikołaj! A kiedy zaczniecie sprzedać te niestabilną drukarkę" Anycubic Photon" wkrótce? (zobacz foto...)
(09-08-2019, 06:17 PM)cactoos Gliceryny podobno używają do nabłyszczania wosków z Solidscape.
Ja nie używam, bo nie świadczę usług, a schizy nie mam, żeby samego siebie bajerować.
(09-08-2019, 06:17 PM)cactoos Gliceryny podobno używają do nabłyszczania wosków z Solidscape.
Ja nie używam, bo nie świadczę usług, a schizy nie mam, żeby samego siebie bajerować.
Ja zrobiłem nalewkę woskową na spirytusie i jak potrzeba gdzieś wyrównać/pogrubić, to maluję
takim mikropizdrykiem stomatologicznym z włochatą kuleczką na końcu. Ja tam kombinuję bez
ustanku jakieś usprawnienia, bo wychodzę z założenia, że wszystko można ulepszyć, a większość
nawet trzeba.
(09-07-2019, 11:33 PM)cactoos(08-29-2019, 09:20 PM)Dundersztyc Mikołaj! A kiedy zaczniecie sprzedać te niestabilną drukarkę" Anycubic Photon" wkrótce? (zobacz foto...)
Oni będą sprzedawać Phrozen 4k, a nie Photon. To trochę wyższa półka, bo oś Z na prowadnicach i wózkach HIWIN.
i podświetlenie matrycy za pomocą panelu diod z soczewkami rozpraszającymi, co daje jednakowe światło na całej
powierzchni. Ja jednak z tym 4k się waham, bo raz, że 2k do jubilerki jest wystarczające a dwa, to to że 4k ma
bardziej gęstą siatkę, co powoduje, że pojedyncza komórka/pixel jest mniejsza, więc mniej światła przepuszcza
a ponad to, gęściej są umieszczone ścieżki przewodzące prąd, które są nieprzezroczyste i blokując część promieniowania
UV. To skutkuje dłuższym czasem naświetlania dla warstwy, a tym samym dłuższym o ok. 30% czasem wydruku.
(09-07-2019, 11:33 PM)cactoos(08-29-2019, 09:20 PM)Dundersztyc Mikołaj! A kiedy zaczniecie sprzedać te niestabilną drukarkę" Anycubic Photon" wkrótce? (zobacz foto...)
Oni będą sprzedawać Phrozen 4k, a nie Photon. To trochę wyższa półka, bo oś Z na prowadnicach i wózkach HIWIN.
i podświetlenie matrycy za pomocą panelu diod z soczewkami rozpraszającymi, co daje jednakowe światło na całej
powierzchni. Ja jednak z tym 4k się waham, bo raz, że 2k do jubilerki jest wystarczające a dwa, to to że 4k ma
bardziej gęstą siatkę, co powoduje, że pojedyncza komórka/pixel jest mniejsza, więc mniej światła przepuszcza
a ponad to, gęściej są umieszczone ścieżki przewodzące prąd, które są nieprzezroczyste i blokując część promieniowania
UV. To skutkuje dłuższym czasem naświetlania dla warstwy, a tym samym dłuższym o ok. 30% czasem wydruku.
(09-08-2019, 10:41 PM)cactoos Ja zrobiłem nalewkę woskową na spirytusie i jak potrzeba gdzieś wyrównać/pogrubić, to maluję
takim mikropizdrykiem stomatologicznym z włochatą kuleczką na końcu. Ja tam kombinuję bez
ustanku jakieś usprawnienia, bo wychodzę z założenia, że wszystko można ulepszyć, a większość
nawet trzeba.

(09-08-2019, 10:41 PM)cactoos Ja zrobiłem nalewkę woskową na spirytusie i jak potrzeba gdzieś wyrównać/pogrubić, to maluję
nawet trzeba.

Mam taki cienki drucik nawinięty na grocik małej chińskiej lutownicy za 30 zł
i przebijam Cię tym, że lutownica ma w rękojeści potencjometr do regulacji
temperatury. Mogę ustawić tak, że wosk sam nie wie - jestem cieczą, czy
ciałem stałym? 
(09-09-2019, 11:38 AM)cactoos Mam taki cienki drucik nawinięty na grocik małej chińskiej lutownicy za 30 zł
ciałem stałym?
......za lutownice...ale ja chciałbym nadmienić że moja jest !!!!!za darmo!!!!!dostałem ją! a ty chińczykowi musiałeś zapłacić 7€. Porównując koszty ja wygrałem!
)
(09-09-2019, 11:38 AM)cactoos Mam taki cienki drucik nawinięty na grocik małej chińskiej lutownicy za 30 zł
ciałem stałym?
......za lutownice...ale ja chciałbym nadmienić że moja jest !!!!!za darmo!!!!!dostałem ją! a ty chińczykowi musiałeś zapłacić 7€. Porównując koszty ja wygrałem!
)
To tak.
Nigdy mi nie pękła klejona tacka tacka do Asigi. Kleić się da, tylko trzeba oprócz kleju kupić aktywator do teflonu.
Ludziska Locklite znaleźli, ale zarzuciłem babranie z tym, kiedy dostałem tacki składane. Taka tacka kosztuje - o
ile pamiętam ok 50$, ale pamiętam słabo, bo mam dwie tacki i bez problemu zmieniam w nich folię od dawna.
Folia - koszt 10zł, wymiana z czyszczeniem 30 min. Nic mi nie pęka, bo używam cienkich stalowych blaszek, którymi
po kolei zabezpieczam odblokowane zaczepy. Tackę to chinola mam taką samą, pobraną z Thinverse, ale spoko
używam oryginalnych. O żadnych babolach w wydrukach z Asigi nie mam pojęcia, być może dlatego, że drukuję
z PlasGrey2. Jedyny problem Asigi to slicer, który rysuje spód teflonu. Folia w chince nie zużywa się w zasadzie
wcale, natomiast w Asiga wytrzymuje miesiąc. Myślę, że w Asiga można zrezygnować ze slicera i pod tacką
umieścić cienką szybkę. Ogólnie z wydrukami nie ma problemu, o ile nie stosuje się do ustawień fabrycznych,
które są z dupy wzięte. W Asiga musiałem czas naświetlania zmniejszyć kilkukrotnie, i to samo w chince. Nie
wiem dlaczego w necie użytkownicy podają 8- 10 s, a mnie wystarcza 3s. Cud! No i to by było na tyle.