GRAWEROWANIE W STALI
GRAWEROWANIE W STALI
Przygladając się Teojej pracy widać, że kilka dodatkowych kresek w odpowiednim miejscu jest tym czego brakowało. Wrażenie cienia i głębi.
nie wiem, czyto tylko oświetlenie , ale relief jest głębszy. Bardziej namacalny i całośc nabiera plastyczności. Mam nadzieje, że nie poświęciłeś temu tyle czsu co dziadek z filmu Angusa
Przygladając się Teojej pracy widać, że kilka dodatkowych kresek w odpowiednim miejscu jest tym czego brakowało. Wrażenie cienia i głębi.
(09-03-2014, 10:08 PM)Grotek76 Chętnie wykonać dla Ciebie jakąś prace
(09-05-2014, 02:17 PM)Grotek76 Trochę poprawiłem, lepiej?
.........
![[Obrazek: wilk+2.jpg]](http://asocjacje.pl/wp-content/uploads/2013/12/wilk+2.jpg)
(09-05-2014, 07:24 PM)kriss nie wiem, czyto tylko oświetlenie , ale relief jest głębszy. Bardziej namacalny i całośc nabiera plastyczności. Mam nadzieje, że nie poświęciłeś temu tyle czsu co dziadek z filmu AngusaPrzygladając się Teojej pracy widać, że kilka dodatkowych kresek w odpowiednim miejscu jest tym czego brakowało. Wrażenie cienia i głębi.
(09-03-2014, 10:08 PM)Grotek76 Chętnie wykonać dla Ciebie jakąś prace
(09-05-2014, 02:17 PM)Grotek76 Trochę poprawiłem, lepiej?
.........
![[Obrazek: wilk+2.jpg]](http://asocjacje.pl/wp-content/uploads/2013/12/wilk+2.jpg)
(09-05-2014, 07:24 PM)kriss nie wiem, czyto tylko oświetlenie , ale relief jest głębszy. Bardziej namacalny i całośc nabiera plastyczności. Mam nadzieje, że nie poświęciłeś temu tyle czsu co dziadek z filmu AngusaPrzygladając się Teojej pracy widać, że kilka dodatkowych kresek w odpowiednim miejscu jest tym czego brakowało. Wrażenie cienia i głębi.
Wydaje mi się , że kiedyś już pokazałeś ładniejszego wilka, tu problem jak kolega przede mną zauważył leży w nosie tego zwierza i przez to wygląda bardziej jak ryjek. Ale wypadki przy pracy najlepszym też się zdarzają, w końcu to nie jest rysowanie ołówkiem, ogólnie i tak wciąż jestem pod wrażeniem pasji z jaką realizujesz rozwój Twoich umiejętności w tej sztuce.
Dzięki za cenne uwagi, nie ukrywam że oprócz odrobienia kilku lini trochę kombinowałem ze światłem przy fotografowaniu. Jakoś fotografia nigdy nie oddaje w pełni obrazu grawerunku, na zdjęciach zawsze wychodzi gorzej. Zrobiłem prowizoryczne blendy na lampach, wydłużyłem czas naświetlania i obraz nabrał miękkości i plastyczności 
Nie można powiększyć zdjęć ale widzę, że ładna. Zwróćcie uwagę na czas, jak bardzo pracochłonna, kto sam coś robi ręcznie to zdaje sobie sprawę, że większość prac ręcznych wymaga jednak bardzo dużych nakładów pracy- to jest dla wszystkich, którzy słysząc cenę- pytają: co tak drogo?
Ładniutka sarenka. Nie zetknąłem się dotąd z tą techniką. To znaczy czytałem tylko o miedziorycie punktowanym, który jest metodą graficzną. Obejrzałem kilka prac bulino - można w ten sposób zrobić niesamowite rzeczy, ale nakład pracy na pewno jest straszny.
Nie zagłębiałem się w to na razie - czy w bulino też się stosuje młotek punktujący ze sprężynującym trzonkiem?