Emaliowanie
Emaliowanie
(08-27-2015, 06:53 AM)kriss @Leszek pisząc 6 - 8 mm mówisz poważnie ? Moje pierwsze kroki z emalią to 2 - 2,5 mm i wydaje się że to grube. Kolory robią się zbyt ciemne.
. (08-27-2015, 06:53 AM)kriss @Leszek pisząc 6 - 8 mm mówisz poważnie ? Moje pierwsze kroki z emalią to 2 - 2,5 mm i wydaje się że to grube. Kolory robią się zbyt ciemne.
.
pierścień też dostał
z szafirem
Dzisiaj blaski i cienie z życia emaliera.
Po trawionku o którym pisałem tutaj trawionko przystąpiłem do nałożenia emalii podkładowej i położenia drutów.
pierścień też dostał
z szafirem

.
Absolutnie rozumiem ciągoty do emalii na srebrze. Ja miedź dość szybko zarzuciłam.
UFFFF.... dotarłam do końca!!
Rety ile tu wiedzy i cennych wskazówek!! No czyli już wiem, że większość moich wypocin to masakra jest 
Pytań cała masa bo nie wszystko kumam. Większość filmików załączonych w tym wątku właśnie mnie zainspirowała do działań z emalią , bo "odziedziczyłam" piecyck i szkoda by było, żeby stał i się kurzył.
Panie Leszku! Chylę czoła i biję pokłony dziękczynne za wszystkie relacje z postępów. Tarcza z rybkami POWALA!!!! Nie noszę zegarków ale dla takiego z TAKĄ tarczą mogłabym zrobić wyjątek
.
Panie Krzysztofie!!! Panu też dziękuję! Pana prace też cudne!!! Aż zazdrość bierze
Absolutnie rozumiem ciągoty do emalii na srebrze. Ja miedź dość szybko zarzuciłam.
Teraz muszę wszystko jeszcze raz "przetrawić" i wziąć się do roboty bo efekty u Panów widzę fantastyczne!!!! Powodzenia!
Pozdrawiam Karolina 
Pani, Pani, Pani......... zaraz dostanę czkawki. Tu nie ma Pań i Panów 

No to Pani Karolino już Pani przepadła przez ten piecyk. Leszek Pani nie odpuści
Pani, Pani, Pani......... zaraz dostanę czkawki. Tu nie ma Pań i Panów 
Leszek to chodząca zaraza, widzę, że Ciebie też dopadło 
Czekamy na pierwsze prace 
(09-01-2015, 11:07 PM)kriss No to Pani Karolino już Pani przepadła przez ten piecyk. Leszek Pani nie odpuści
oczywiście Karolinka już jest w szponach.(09-01-2015, 11:07 PM)kriss No to Pani Karolino już Pani przepadła przez ten piecyk. Leszek Pani nie odpuści
oczywiście Karolinka już jest w szponach.

Najczęściej trawkę na okolicznych polach 

Ostatnio jestem zasypany górą usług, ale spoko o emalii pamiętam. Nawet gdybym zapomniał to żona nie da mi spokoju