Emaliowanie
Emaliowanie
@ Leszek , takie cos mi sie w internecie trafilo , moze znasz , moze Cie zainteresuje :
http://sandramcewen.blogspot.co.uk/2013/...cians.html
babka uzywa srebra i zlota .
(09-13-2015, 07:48 PM)Erddill Tarcza pikna ,jak zwykle ... ale tym Picassem ,tos mnie zaskoczyl . Pozytywnie zaskoczyl .
(09-13-2015, 07:58 PM)calabria Leszku!
Piękny ten tukan!!! Widzę, że pracowita u Ciebie była niedziela.No śliczna praca! Gratuluję!
A te płaskie, srebrne druciki to w końcu sam wałkujesz "makaroniarką"? Z krochmalem eksperymentowałeś?
dziękuję
Wtedy po prostu chyba zrezygnuję bo szkoda czasu ............by być przeciętnym.
(09-13-2015, 08:37 PM)Erddi @ Leszek , takie cos mi sie w internecie trafilo , moze znasz , moze Cie zainteresuje :
. Kocham jej prace.
ale zdjęcia technologię udostępnię dopiero jak się uda na 100%. Jak się uda to zrobię piękne czerwienie bez złota i świat emalierski będzie się cieszył. To przełom jak tak opracowanie technologi położenia srebrnej folli na podłożu miedzianym.(09-13-2015, 07:48 PM)Erddill Tarcza pikna ,jak zwykle ... ale tym Picassem ,tos mnie zaskoczyl . Pozytywnie zaskoczyl .
(09-13-2015, 07:58 PM)calabria Leszku!
Piękny ten tukan!!! Widzę, że pracowita u Ciebie była niedziela.No śliczna praca! Gratuluję!
A te płaskie, srebrne druciki to w końcu sam wałkujesz "makaroniarką"? Z krochmalem eksperymentowałeś?
dziękuję
Wtedy po prostu chyba zrezygnuję bo szkoda czasu ............by być przeciętnym.
(09-13-2015, 08:37 PM)Erddi @ Leszek , takie cos mi sie w internecie trafilo , moze znasz , moze Cie zainteresuje :
. Kocham jej prace.
ale zdjęcia technologię udostępnię dopiero jak się uda na 100%. Jak się uda to zrobię piękne czerwienie bez złota i świat emalierski będzie się cieszył. To przełom jak tak opracowanie technologi położenia srebrnej folli na podłożu miedzianym.
@Leszek dałeś kontremalię, bo blaszka cienka i emalia nie popękała ?
Fajny masz sprzęt do profilowania, wygląda jak dziadek do orzechów 
(09-16-2015, 07:23 PM)kriss @Leszek dałeś kontremalię, bo blaszka cienka i emalia nie popękała ?
) to na dwa wypały nie potrzeba kontremalii. Wałowałem ją z odpadków :
. Dałem Thompsona bezołowiowego który jest wyjątkowo mało podatny na pękanie i warunki atmosferyczne.
Gdyby ktoś miał takie to proszę dać znać bo mam wiele zapytań o renowacje tarcz prostokątnych a nie mam puncyn. (09-17-2015, 08:50 AM)calabria(09-16-2015, 07:23 PM)kriss Fajny masz sprzęt do profilowania, wygląda jak dziadek do orzechów
Też mnie zachwyciłPozdrawiam
(09-16-2015, 07:23 PM)kriss @Leszek dałeś kontremalię, bo blaszka cienka i emalia nie popękała ?
) to na dwa wypały nie potrzeba kontremalii. Wałowałem ją z odpadków :
. Dałem Thompsona bezołowiowego który jest wyjątkowo mało podatny na pękanie i warunki atmosferyczne.
Gdyby ktoś miał takie to proszę dać znać bo mam wiele zapytań o renowacje tarcz prostokątnych a nie mam puncyn. (09-17-2015, 08:50 AM)calabria(09-16-2015, 07:23 PM)kriss Fajny masz sprzęt do profilowania, wygląda jak dziadek do orzechów
Też mnie zachwyciłPozdrawiam