Emaliowanie
Emaliowanie
@Leszek wypoleruj wałki w walcarce to będziesz miał błyszczący materiał. Nic od siebie więcej nie dodam bo simoniculus i mnap89 wyczerpali temat 
( ale równo jest ;-?) ) [attachment=4144][attachment=4145]
Wczoraj cały wieczór miałam zarezerwowany na grzanko i wypalanie i z pewną nieśmiałością chcę się z Wami podzielić efektem tego spędzonego przy piecu czasu
Puk puk puk.
Dobry wieczór wszystkim. No to pierwsze koty za płoty.
Wczoraj cały wieczór miałam zarezerwowany na grzanko i wypalanie i z pewną nieśmiałością chcę się z Wami podzielić efektem tego spędzonego przy piecu czasu
Proszę o wyrozumiałość

@calabria świetnie. Nareszcie rośnie konkurencja Leszkowi 

Cytat:kriss@
Leszek wypoleruj wałki w walcarce to będziesz miał błyszczący materiał. Nic od siebie więcej nie dodam bo simoniculus i mnap89 wyczerpali temat
(09-27-2015, 06:31 PM)calabria Puk puk puk.
Dobry wieczór wszystkim. No to pierwsze koty za płoty.Wczoraj cały wieczór miałam zarezerwowany na grzanko i wypalanie i z pewną nieśmiałością chcę się z Wami podzielić efektem tego spędzonego przy piecu czasu
![]()
Proszę o wyrozumiałość![]()
. Jedna uwaga nie szlifuj i nie poleruj bo emalia Ci popęka.
(09-27-2015, 07:08 PM)kriss @calabria świetnie. Nareszcie rośnie konkurencja Leszkowi
.
Cytat:kriss@
Leszek wypoleruj wałki w walcarce to będziesz miał błyszczący materiał. Nic od siebie więcej nie dodam bo simoniculus i mnap89 wyczerpali temat
(09-27-2015, 06:31 PM)calabria Puk puk puk.
Dobry wieczór wszystkim. No to pierwsze koty za płoty.Wczoraj cały wieczór miałam zarezerwowany na grzanko i wypalanie i z pewną nieśmiałością chcę się z Wami podzielić efektem tego spędzonego przy piecu czasu
![]()
Proszę o wyrozumiałość![]()
. Jedna uwaga nie szlifuj i nie poleruj bo emalia Ci popęka.
(09-27-2015, 07:08 PM)kriss @calabria świetnie. Nareszcie rośnie konkurencja Leszkowi
.
- nie spier***** tego! O to to to jest super LeszQ! Ta ikona mi sie podoba bo wyglada śwęty na niej normalnie a nie jakby miał porażenie mózgowe
- nie spier***** tego!
Tarcza zegarka tez super wyglada! Tylko troche mało wyrazne kolory - znaczy bardzo opdobne do siebie i biale druty srebrne tez sie zlewaja w calosc. Chyba ze to tylko tak na zdjeciu, a w rzeczywistosci jest to wyrazniejsze. Moze zaoksydowac srebro - myslales o tym?
no ale o konkurencji to tu mowy nie ma. Leszek i jego prace są bezkonkurencyjne!!!

) MB: tło-8130 a w listkach 8117, 8131, 8106 i 8116. Od spodu jedna warstwa kontremalii.
Kriss!
Dziękuję serdecznie za dobre słowa
no ale o konkurencji to tu mowy nie ma. Leszek i jego prace są bezkonkurencyjne!!!
Leszku! też stokrotne dzięki!! To z pewnością zmobilizuje do działań 
Bazą jest sreberko 999 0,5 mm, na to silver flux bo z wszystkich fluxów ten po wypale próbnym miał najbardziej transparentny wygląd, druciki też srebrne takie około 0,2x0,7. bo tak radziliście. Natomiast kolory to bezołowiowe, transparentne (czego niestety nie widać
) MB: tło-8130 a w listkach 8117, 8131, 8106 i 8116. Od spodu jedna warstwa kontremalii.
Wszystkie nakładane 3 lub 4 krotnie i wypalane po 2 min. w temperaturze 805 stopni.
Jak widać w rezultacie za grubo i straciło na przejrzystości i niestety trochę popękało.
Zdjęć z procesu nie mam. Mam za to jeszcze kilka innych zdjęć próbek. Próbowałam wypalić transparentne kolory na białym kryjącym podkładzie.
Efekty takie sobie.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję 
No Leszek tak jak mnap89 stwierdził ta ikona wygląda na prawdę Bosko 
(09-27-2015, 08:32 PM)mnap89 a nie jakby miał porażenie mózgowe- nie spier***** tego!
. Moze zaoksydowac srebro - myslales o tym?
(09-27-2015, 09:04 PM)calabria transparentne (czego niestety nie widać) MB: tło-8130 a w listkach 8117, 8131, 8106 i 8116. Od spodu jedna warstwa kontremalii.
Wszystkie nakładane 3 lub 4 krotnie i wypalane po 2 min. w temperaturze 805 stopni.
Jak widać w rezultacie za grubo i straciło na przejrzystości i niestety trochę popękało.
Zdjęć z procesu nie mam. Mam za to jeszcze kilka innych zdjęć próbek. Próbowałam wypalić transparentne kolory na białym kryjącym podkładzie.
(09-27-2015, 09:06 PM)kriss No Leszek tak jak mnap89 stwierdził ta ikona wygląda na prawdę Bosko
(09-27-2015, 08:32 PM)mnap89 a nie jakby miał porażenie mózgowe- nie spier***** tego!
. Moze zaoksydowac srebro - myslales o tym?
(09-27-2015, 09:04 PM)calabria transparentne (czego niestety nie widać) MB: tło-8130 a w listkach 8117, 8131, 8106 i 8116. Od spodu jedna warstwa kontremalii.
(09-27-2015, 09:06 PM)kriss No Leszek tak jak mnap89 stwierdził ta ikona wygląda na prawdę Bosko
(09-27-2015, 09:04 PM)calabria Zdjęć z procesu nie mam. Mam za to jeszcze kilka innych zdjęć próbek. Próbowałam wypalić transparentne kolory na białym kryjącym podkładzie.
Efekty takie sobie.
(09-27-2015, 09:04 PM)calabria Zdjęć z procesu nie mam. Mam za to jeszcze kilka innych zdjęć próbek. Próbowałam wypalić transparentne kolory na białym kryjącym podkładzie.
Efekty takie sobie.